Tekststørrelse
   
Om bøkene Skriv ut E-post

Stian og jeg. Den hvite damen på loftet. (utgitt i 2006)

Egil (13) er misfornøyd med at han må dele rom med lillebror Stian på 7 år. Men nå har han en plan: Om kvelden vekker han Stian og forteller om gjenferdet som holder til på loftet i huset de bor i. Stian synes brorens fortelling er spennende og skummel, og vil for all del ikke være noen pyse som sladrer. Når Egil forteller videre neste kveld, tør ikke Stian sove etterpå. Loftsluka er jo inne på deres rom. Tenk om gjenferdet kommer mens de sover?!

Stian og jeg. Ridderrøysa. (utgitt i 2007)

Til Ridderrøysa er det knyttet fortellinger om overnaturlige hendinger. "Hver torsdagskveld rei ridderen ut av gravrøysa og forsvant ut i vannet nede ved stranda, ble det fortalt. Røysa er sannsynligvis fra vikingtida eller de siste par hundreåra før,” står det på oppslaget ved røysa inne i skogen.

Egil og Stian er i Sandefjord med mamma og Hans, og Egil ser fram til flere uker sammen med sommerferiekameratene sine. Men lillebror Stian henger på som en klegg, og vil være der de store guttene er. Til og med når de utforsker den nifse Ridderrøysa. Men så legger guttene en plan for å skremme vekk Stian ...

Frittstående fortsettelse av Den hvite damen på loftet

Stian og jeg. Vulkanøya. (utgitt i 2008)

Stian og storebror Egil er på juleferie på Lanzarote. Det blir en ferie med mye mer enn bare sol og bading. De får nye venner og opplever både skumle naturfenomener og ekle dyr. Det er bare Stian som ser muligheten for å få et nytt kjæledyr.

Så narrer de nye vennene Egil og Stian og skremmer vettet av dem. Egil vil ta igjen. Men hvordan?

Frittstående fortsettelse av Den hvite damen på loftet og Ridderrøysa

Stian og jeg. Stian forsvinner. (utgitt i 2009)

Stian går med Chivas, og kommer ikke tilbake som avtalt. Hva har hendt? Er det Egils skyld? Egil er fortvilet og forbanna, men heldigvis, midt oppe i det hele er det i hvert fall bra at alt rotet og forviklingene med Kristin ser ut til å være over.

Livet roter seg til for Egil - og ingenting er egentlig hans skyld. Kristin har slått opp, gutta mobber ham fordi han er en dust på fotballbanen. Men verst er det at mobberne lar det gå utover Stian også, lillebroren som virkelig ikke har gjort noe galt. Når guttene går løs på Stian og hunden Chivas, blir det vondt og dramatisk. Stian forsøker å få tak i hjelp, men faller og blir liggende i snøslapset. Dermed må en leteaksjon settes i gang, og Egil og Kristin går sammen ut i mørket. Å finne Stian, er viktigere enn all verdens sjalusi og misforståelser.


Dette er fjerde bok om Egil og Stian.
stian-forsvinner
 
Om bøkene